понеделник, 17 май 2010 г.

Ефро СъюзЪТ

Скоро не съм се изхождал на тази сцена и е врема да драсна някой ред, за да погреба... Европейския съюз.
В предходни мои словоизлияния бях подзсказал, че след кризисна ситуация е необходимо някакво бедствие, не просто оздравителни някакви си мерки, а ураган да мине, да зачисти и наново...И нейсе идва краят на Европейския съюз.
Та какво е това изкуствено създадено, анти национално и глобалистично, заличаващо суверените явление. С договора от Маастрих от 1992 бе дадено началото на ЕС и предлагам в София през 2012 - да се даде пък края. Спомнете си онзи апокалиптичен филм 2012.
"Апокалипсис Сега" за ЕС - то!
Общи договорни правила - Да, общи икономически интереси - Да, обща външна политика - може би, общи превантивни мерки за ограничаване престъпността - Да, свободна миграция на хора и капитали и улеснен стокооборот - супер, НО засегне ли се единна валута, единномислие, единно гражданство... е това вече е прекалено.
С предизвестен край.Историята е доказала, че хората са същества, които се развиват и пречупват наложените им рамки.Кой съюз е оцелят през годините - Съветския ли, Югославския ли, Римски и Византиски империи ли, примери да щеш.
А и да живее САЩ - евалата, но политиката във всеки щат е толкова различна, че по - добре се уреждат отношенията между Българи и Румънци например...е за последните две май малко попресилих :-)
Да живее Балканският съюз, Скъпи съотечественици!

1 коментар:

Unknown каза...

Не видях в написаното нито един аргумент в полза на заявената теза, освен констатации. Не заемам позиция в случая, просто ми е интересно какви са аргументите за възприемане на подобна посока на мислене.

Поздрави!